Dacia Duster 2013

19.08.2013 09:59

Frankfurtský autosalon se blíží, 65 ročník IAA otevře své brány již 12 září. Pro všechny fanoušky Dacie to neznamená nic jiného než facelift stěžejního modelu SUV Duster.

   O modernizaci Dustera jsme psali již mnohokrát Dacia Duster FaceliftDacia testuje facelift Dustera  a tudíž zrekapitulujeme jen to nejduležitější. Hlavní změna má být lepší odhlučnění kabiny, palubní deska s řadou komfortních prvků, které současný Duster nenabízí tím hlavním je například Media Nav s dotykovou obrazovkou a navigací, tempomat nebo možnost aktivace ECO režimu. S modernizací mají dorazit i nové odstíny barev a předpokládá se i novinka pod kapotou a to motor TCe o jaký objem půjde zatím není známo. První nákresy modernizovaného Dustera avizovali změnu celé přídě se světlomety a mřížkou z Loganu. Současné vizualizace jsou s designovými úpravami velmi skromné. Německý AutoBild vlastně jen poupravil mřížku od chladiče a optiku světel. Ale ani tento skromný facelift neodpovídá tomu, co Dacia před měsícem testovala. Pod foliemi totiž nebyli vidět žádné změny světel jen mřížka ve stylu nového Sandera. Také je dost možné, že Dacia testovala jen nový agregát a designové změny karoserie ukáže až na výstaviště ve Frankfurtu.

20. srpna měl být světu představen nový model Nissan Terrano. Jde o vzájemnou spolupráci aliance Renault-Nissan, která oživila jméno Terrano, aby na asijských trzích mohla prodávat poupravený Duster s bohatší výbavou a vyšší cenou. Včera se nejspíše některý ze zaměstnanců rozhodl udělat premiéru dříve a tak můžeme vidět modernizovaného ”Dustera” v plné parádě. Nissan se po spojení s Renaultem rozhodl pro oživení své levné značky Datsun. Ta bude oslovovat svoji nízkou cennou asijské zákazníky. Dalším společným krokem francouzsko-japonské aliance je podporování ruské Lady, která v posledních letech pomalu ale jistě ztrácí svoje dominantní postavení na tamním trhu.

 

 

                                                

 

Zde přinášíme nejnovější vizualizace faceliftu Dustera. Jde ve směs jen o malé retuše přední části vozu. První snímek, jako jediný dává přednost tomu, že se nový Duster bude inspirovat u konceptu D-CROSS. Zbylé návrhy dávají větší šanci sjednocení designu s modely Logan a Sandero.

                                           Jaký Duster se Vám nejvíce líbí? Hlasovat můžete pomocí facebook komentářů pod článkem.